Google Chrome Hakkında Herşey

Google Chrome Özellikleri

| 4.10.2008

Adres Çubuğu


- Adres çubuğuna yazdığınız kelime ile ilgili bilgiler hemen altında listelenir. Bu gelen öneri siteler daha önce Google Chrome browserden girdiğiniz siteler, sık kullanılan siteler ve google öneri hizmeti ile google önerileri yer alır.



- Adres çubuğuna herhangibir yazı girip enter tuşladığnızda google üzerinde arama yapar ve google sonuç sayfasına yönlendirir.

- Herhangibir web sitesine gitmek için web site adresini adres çubuğuna yazıp enter tuşlarız veya adres çubuğunun sonunda bulunan üçgene tıklarız.



- Herhangibir yerden kopyaladığımız bir url veya kelimeyi adres çubuğuna yapıştırarak ta kullanabiliriz. Bu yazıyı yapıştırdıktan sonra enter tuşlamak istemiyorsak adres çubuğuna sağ tıklarız ve 'Yapıştır ve git' seçeneğini kullanırı. Bu özellik sayesinde enter tuşlamadan yazdığımız url ye veya google arama sonuç sayfasına yönleniriz. (Bu özellik Opera browserde bulunuyordu.)

Sık Kullanılanlar

Açtığımız web sitesini kolayca sık kullanılanlarımıza eklemek için adres çubuğunun url kısmının hemen solunda yer alan yıldız simgesine tıklamamız yeterli olacaktır.



Açtığımız web siteleri veya sayfaları sık kullanılanlar listemizdeyse yıldız simgesi koyu sarı, listede yoksa açık sarı renginde olacaktır.

Hiç yorum yok: